Conversatiecursus, niveau A1

Cursusbeschrijving

Deze cursus is geschikt voor studenten die alle drie beginnerscursussen (Beginners 1, 2 en 3) bij ActiefSpaans hebben afgerond of diegenen die al een goede basiskennis van de Spaanse taal hebben, minimaal op niveau A1.2. Op dit niveau is de cursist, bijvoorbeeld, bekend met het gebruik van frequente Spaanse werkwoorden (regelmatig en onregelmatig) in de tegenwoordige tijd en met de 'pretérito perfecto'. In deze cursus wordt de spreekvaardigheid geoefend aan de hand van rollenspellen, simulaties, korte presentaties, spelletjes, etc.. Er wordt ook gebruik gemaakt van videofragmenten, waarin vertrouwde en alledaagse onderwerpen aan bod komen. Ter voorbereiding op de lessen leest de cursist ook een Spaans leesboekje (met audio) afgestemd op zijn/haar niveau, wat belangrijk is voor het uitbreiden van het vocabulaire. Tijdens de lessen wordt ook, door middel van effectieve (en positieve) feedback, aandacht besteed aan grammaticale correctheid.

Voorbereiding

Voor deze cursus wordt van de cursisten verwacht dat zij zich thuis goed op elke les voorbereiden. Houd rekening met ongeveer 2 - 3 uur voorbereiding per week. 

Cursusmateriaal

- In de cursus wordt lesmateriaal gebruikt dat door de docente is samengesteld (in de prijs inbegrepen). Het lesmateriaal wordt uitgereikt voorafgaand aan elke sessie.

- Audioboek op niveau A1 door ActiefSpaans gekozen (ca. €12,00).Cursisten dienen het leesboekje zelf aan te schaffen. 


Lengua y cultura en el mundo hispano, nivel A2 

Cursusbeschrijving

Deze cursus is geschikt voor studenten die alle drie cursussen op niveau A2 (Pre-Intermedio) bij ActiefSpaans hebben afgerond of diegenen die de Spaanse taal op niveau A2 beheersen. Op dit niveau is de cursist, bijvoorbeeld, bekend met de verschillende verleden tijden van het Spaans, met name de 'indefinido', de 'perfecto' en de 'imperfecto'. In deze cursus wordt de spreekvaardigheid geoefend aan de hand van een aantal artikelen uit het boek "El mundo en español, nivel A2", waarin allerlei culturele onderwerpen aan bod komen.Tijdens de lessen wordt, door middel van effectieve (en positieve) feedback, aandacht besteed aan grammaticale correctheid.

Voorbereiding

Voor deze cursus wordt van de cursisten verwacht dat zij zich thuis goed op elke les voorbereiden. Houd rekening met ongeveer 2 uur voorbereiding per week.

Cursusmateriaal

- El mundo en español, lecturas de cultura y civilización (nivel A2). Cursisten dienen het tekstboek zelf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via Uitgeverij Intertaal.


Lengua y cultura en el mundo hispano, nivel B1/B2 

Cursusbeschrijving

Deze cursus is geschikt voor studenten die alle drie cursussen op niveau B1 (Pre-Intermedio) bij ActiefSpaans hebben afgerond of diegenen die de Spaanse taal op niveau B1 beheersen. In deze cursus wordt de spreekvaardigheid geoefend aan de hand van een aantal artikelen uit het boek "El mundo en español, nivel B", waarin allerlei culturele onderwerpen aan bod komen.Tijdens de lessen wordt, door middel van effectieve (en positieve) feedback, aandacht besteed aan grammaticale correctheid.

Voorbereiding

Voor deze cursus wordt van de cursisten verwacht dat zij zich thuis goed op elke les voorbereiden. Houd rekening met ongeveer 2 uur voorbereiding per week.

Cursusmateriaal

- El mundo en español, lecturas de cultura y civilización (nivel B). Cursisten dienen het tekstboek zelf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via Uitgeverij Intertaal